Skip to content Skip to footer

Ceetrus inaugurează un spațiu de co-working de 1.300 pentru comunitatea de afaceri din oraș

Ceetrus, dezvoltatorul Cartier Coresi – cel mai amplu proiect de regenerare urbană a României, a inaugurat un spațiu de co-working, de 1.300 mp, dedicat comunității de afaceri din Brașov. Spațiul este amplasat la parterul clădirii de birouri H1, o clădire de birou clasa A, cu o suprafața de 15.000 de metri pătrați, parte din Coresi Business Campus Brasov.

Localizat în cel mai dinamic parc de birouri al Brașovului, spațiul de co-working The Business Factory are o suprafață de aproximativ 1.300 mp, distribuită pe un etaj. Proiectul include și o sală de conferințe, iar  întreaga zonă este structurată pentru a acomoda 130 de birouri, atât în zona de open space, cât și în spații private, în care au acces doar companiile sau persoanele fizice care le închiriază. The Business Factory include două săli de meeting, bibliotecă, zonă de open space  pentru întâlniri informale și bucătărie, toate respectând noile măsuri privind distanțarea socială.

Noul co-working este al treilea spațiu Ceetrus dedicat comunităților, după proiectele Cartier Hub Drumul Taberelor prin NOD Makerspace și Cartier Hub Coresi prin Learnexx. Dacă primele două spații sunt dedicate comunităților din cartier, The Business Factory este dedicat specialiștilor din diferite domenii care vor dori să își desfășoare activitatea zilnică într-un mediu modern, dinamic, confortabil, având la dispoziție o serie de servicii în baza unui abonament. Promisiunea The Business Factory este pe lânga oferirea celor mai bune conditii de lucru conforme standardului de birouri clasa A și accesul la o platformă de consultanță pentru start-up-uri sau freelanceri care va oferi servicii în zona financiară.,juridică, marketing.

Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea mediului de business din Brașov, la stimularea componentei de business, a mediului antreprenorial și a leadershipului local, realizând acest lucru prin facilitarea networkingului între co-workeri prin evenimente tematice.

The Business Factory este amplasat la parterul clădirii clasa A cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, finalizată în vara anului 2018. În acest moment, complexul de birouri din Brașov atinge o suprafață de 60.000 de metri pătrați. Coresi Business Campus cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasa A și clădiri noi în care își desfășoară activitatea pentru 30 de companii naționale sau internaționale care reunesc 6000 de angajați. 

Extra info

Ceetrus a luat ființă în România în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național și proiectul cu funcțiuni mixte Cartier Coresi – cel mai mare proiect de regenerare urbană din țară. Cartier Coresi integrează unitatea celor trei enități dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) și Coresi Business Campus (alături de Ascenta).  Scopul nostru este ca acesta să devină un loc de întâlnire între inovație, curaj antreprenorial și atitudine comunitară în sprijinul oamenilor. 

În primăvara anului 2019, Ceetrus finaliza cea de-a treia fază de dezvoltare a proiectului Coresi Business Campus, reprezentată de clădirea H1, cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, un regim de înălțime P+4, iar acum inaugurează spațiul de co-working The Business Factory, care integrează această clădire.  

Conceptul propus de Ceetrus constă în  oferirea de servicii de clasa A, având la dispozitie un spațiu dotat modern, dar și accesul la o rețea de  networking în spațiul colaborativ.  Proiectul include atât componenta  zonei de business, cât și pe cea a spațiului de conferințe (antreprenoriat, leadership). Aceste spațiu este creat având la baza componenta umană și a nevoilor celor care își vor desfășura activitatea aici, incluzând, în  agenda săptămânală,  evenimente  de afterwork pentru relaxare.  Spațiul de coworking completează  campusul de birouri, iar acum Coresi Business Campus se adresează și start-up-urilor și companiilor de dimensiuni mai mici sau chiar freelancerilor.

 Coresi Business Campus este si unul dintre parcurile de birouri din România cu cele mai mari spatii verzi, care însumează  o suprafață de 20.000 mp. Ceetrus România continuă animarea proiectului de birouri, planurile de dezvoltare fiind până  la 100.000 de metri pătrați.

Proiectul Coresi,  dezvoltat pe  120 de hectare, reunește zilnic, intr-un eco-sistem integrat,  aproximativ 9000 de oameni care lucrează sau locuiesc Cartier Coresi, iar misiunea asumată de  Ceetrus este de a dezvolta și anima  cartierul în armonie cu orașul și cu regiunea prin îmbunătățirea mixului de funcționalități și de experiențe de viață în cartier în următorii ani.

Leave a comment